Elprisstöd

Föreningen har ansökt om och erhållit elprisstöd för den el som vi köpt in under perioden oktober 2021 – september 2022. Det utbetalda stödet till föreningen är på 79 öre per köpt kWh av Öresundskraft. Styrelsen har fattat beslut om att den del av stödet som avser el som medlemmarna nyttjat (och betalat för) ska tillfalla medlemmen.

I och med att vi i föreningen delvis producerar vår egen el via solcellerna så innebär det att föreningen köper in mindre el av Öresundskraft än vad föreningen säljer till medlemmarna. Det får till följd att den ersättning som tillfaller medlemmen kommer att vara lägre än 79 öre. Styrelsen återkommer med info kring vad ersättningen kommer att uppgå till och när och hur den kommer medlemmen tillhanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.