Solcellsprojektet

Projektgruppen för solceller har gjort en efterkalkyl över vår investering i solceller och så här långt ser utfallet riktigt bra ut.
Nettoinvesteringen, d.v.s. kostnad för installation plus (+) kostnad för momsutredning minus (-) bidrag från Naturvårdsverket minus (-) momsåterbetalningen, uppgick till ca. 970.000kr. Det blev 8% högre än ursprunglig budget på grund av högre anbudspriser, men som till större delen kompenserades av momsåterbetalningen. Utifrån anläggningens produktion under de första 20 månaderna, har återbetalningstiden förkortats från 13 år till knappt 10 år. Projektet visar med andra ord en riktigt positiv start!
Solcellsgruppen inleder nu en förstudie, som inte medför några kostnader för föreningen, med syfte att undersöka möjligheten för ytterligare investeringar i solceller. Vi återkommer och berättar mer om detta längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.