Debitering elförbrukning december-februari

Information om debitering av elförbrukningen för december-februari

Som ni kanske redan märkt har systemet (BKAB) där vi kan avläsa vår egen elförbrukning legat nere för flera av er sedan Telia hade ett stort driftsavbrott i slutet av januari. Vi har haft en intensiv dialog med leverantören för att lösa felet, men dessvärre har det varit ett komplext problem som dragit ut på tiden. Vi kan nu se att det börjat fungera igen även om det fortfarande är svajigt. Vi fortsätter dialogen med leverantören till allt är helt återställt.

Detta har inneburit att vi inte kunnat ta fram förbrukningsfilen som ligger till grund för debitering av elen. Debiteringen som avser perioden december-februari skulle varit med på kommande avi i mars, men kommer istället att debiteras på nästa avi som kommer i början av april.

Förändringen blir ingen resultatpåverkan för föreningen, men innebär en månads extra anstånd för alla medlemmar denna period. Vi fortsätter därefter med det nya tidsintervallet som betyder att debiteringen för perioden mars-maj kommer att ske på avin som skickas ut i juli, osv.

Vi kommer meddela nytt elpris för perioden som tidigare via mejl i god tid innan avin skickas ut.

Debitering av den fasta kostnaden för elabonnemanget kommer att ske enligt tidigare plan på avin i mars med 400 kr och fortsatt kvartalsvis framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.